KOMFORT & KLIMAT

Komfort och klimat i smarta hem

Öka komfort och klimat inomhus och må bättre

Du kommer hem efter jobbet och öppnar dörren, värmen slår mot dig eller så känns det kallt och obehagligt i bostaden. Vi misstänker att du känner igen dig här. Det beror till stor del på att många hus och fastigheter idag byggs för att hålla värmen inne oavsett om det behövs eller inte. Utomhusklimatet idag kan spela oss spratt med allt från extremvärme till extremkyla och detta tar inte dagens bostäder hänsyn till. Komfort och klimat är inte något som husbyggare alltid tänkt på genom tiderna.

Som tur är så finns det lösningar som kan förbättra inomhusklimatet åt dig. Väljer du att göra något åt det så är ett smart hem en bra start för att komma igång. Med smarta sensorer kan du t ex starta luftvärmepumpen om det blir för kallt inomhus. Eller varför inte starta luftkonditioneringen om det motsatta inträffar? Om solen ligger på kan du ha en solsensor som ser till att gardinerna dras över eller att fönstermarkiserna rullas ut. Automatisera så att din terrassmarkis åker ut och ger en svalkande skugga tills att du kommer hem efter en varm dag på stranden.

Montera in fjärrstyrda radiatortermostater från exempelvis Danfoss så kan du få olika temperaturer i hemmets rum. Bra så att alla får sin favorittemperatur inför nattens välbehövliga sömn. Blir det riktigt varmt utomhus kan du t ex koppla in en fläkt till din fjärrstyrda strömplugg. Denna kan då starta om temperaturen blir för hög inomhus eller manuellt direkt i din smartphone.

Du kan också använda dig av smart belysning för att må bättre och genom t ex kallare vitt ljus. Detta ökar koncentrationsförmågan, eller sätt en nyans som får dig att slappna av i muskler och leder. Det är också fullt möjligt att, med hjälp av belysning från Philips Hue simulera soluppgången på morgonen så att du vaknar på ett mer naturligt sätt och får en bra start på dagen!

Termostater är vanliga i smarta hem

Fördelar med ett smart hem för inomhusklimatet

  • Du får en bättre och mer optimal inomhuskomfort.
  • Insynen kan begränsas genom att motorisera gardinerna.
  • Ett svalare hem välkomnar dig på varma dagar.
  • Möjlighet till individuell temperatur i olika rum för familjemedlemmarna.
  • Kostnadsbesparingar då värme- och energiförbrukning kan optimeras.
  • Det mesta kan styras direkt från din smartphone, bra när du inte är hemma eller bortrest.

Besök oss på Smart Hem Butiken i Malmö för att se vilka lösningar för inomhusklimatet vi har som kan passa dig och ditt hem. Du finns oss på Arenagatan 16 i Hyllie (Somfy) där vi förutom en butik även har ett showroom. Här kan du kan se och uppleva massor av olika lösningar för det smarta hemmet!