ÖVERVAKNING

Övervakning i smarta hem

Övervakning, larm och smarta hem

Ordet “övervakning” får en närmast att tänka på något kriminellt. Nu handlar det dock om hur du har möjlighet att övervaka ditt hem när du inte är hemma. I dag är det tyvärr alltför vanligt att en del människor inte förstår skillnaden på mitt och ditt. Dessutom vill man känna sig trygg och säker i sitt hem så att såväl barn som andra familjemedlemmar kan slappna av och må bra.

Det finns olika sätt att övervaka på och vi ska titta närmare på det som ger dig trygghet när du t ex är bortrest. Här kan du använda en övervakningskamera för att se vad som händer i bostaden. Har denna kamera en inbyggd rörelsesensor så kan du få en notis i din telefon om att något hänt.

Ett annat sätt att övervaka hemmet på om du inte vill använda dig av en kamera kan då vara med hjälp av sensorer. En strategiskt placerad rörelsesensor kan simulera närvaro genom att tända belysningen i hemmet. Samtidigt får du en notis om att någon befinner sig på eller i närheten av din bostad. Lampor som plötsligt tänds kan ha en avskräckande effekt. Fördelen med att skrämma bort en förövare innan denne hinner göra något är tryggt för dig och din familj.

Övervakningskameror i hemmet

I dag finns det smarta och kompakta larmsystem med inbyggd kamera, rörelsesensor, siren, mikrofon, högtalare samt mycket mer. Alla dessa funktioner hjälper dig att hålla koll på hemmet, eller övervaka detta om du t ex befinner dig på semester. Kameran spelar in rörelse vilket sedan lagras i molnet och möjliggör att du kan nå filmklippet oavsett var du befinner dig i världen. Du behöver bara ha en fullgod anslutning  till Internet. Dessa allt-i-ett larm är prisvärda, lätt installerade och enkla att hantera och passar alla i familjen.

Sen kan det också vara så att man vill ha koll på barnen i familjen, se så att de kommer hem från skolan och att de sköter sig när de är hemma. Då passar en övervakningskamera eller säkerhetskamera bra för detta ändamål. Vi ska heller inte glömma bort möjligheten att hålla koll på de äldre i familjen som kan ha svårt att klara sig på egen hand. Här kan en övervakningskamera ge lite mer trygghet för alla parter. Tryggt och säkert är aldrig fel, eller hur?

Sensorer för övervakning

Det finns dessutom lösningar för det smarta hemmet som har larmfunktionalitet. Här kopplar du till sensorer som meddelar dig omgående i telefonen om något utlöser en sensor eller detektor. Sensorer i detta fall kan vara magnetkontakter för dörrar och fönster samt rörelsesensor. Det kan också vara brandvarnare som är uppkopplade och meddelar dig i mobilen om något händer i hemmet.

Köp dina produkter för övervakning av hemmet hos Smart Hem Butiken i Malmö

Hos oss kan du köpa vad du behöver för att övervaka ditt hem. Besök oss på Arenagatan 16 i Malmö (Somfy) och låt oss se på vilka möjlighet som finns för just ditt hem!